Promovare SEO

Instrumente de masurare pentru promovare SEO

Cand vine vorba despre o campanie de promovare SEO, algoritmul Google poate fi atat prietenul, cat si dusmanul tau. Asta in sensul in care regulile de performanta pot schimba intreaga ta strategie. Se poate ajunge astfel ca ceea ce faceai inainte corect si eficient pentru afacerea ta online sa nu mai fie valabil. Aceasta reprezinta de departe cea mai mare bataie de cap cu care se confrunta o agentie de servicii SEO.

Este ca si cum Google asteapta sa te organizezi pentru o campanie de promovare SEO, apoi lanseaza un algoritm nou ca sa iti faca eforturile ineficiente. Desigur, ei sustin ca fac asta pentru binele tuturor. Pana la urma, fiecare update vine ca un pas in fata catre o vizbilitate mai buna pentru fiecare afacere online. Cu toate astea, este destul de complicat sa analizezi modul in care Google iti vede afacerea.

Din acest motiv, au aparut instrumentele de masurare pentru campania de promovare SEO. Exista in aceasta categorie mai multe instrumente, unele gratuite sau unele platite, care te ajuta sa vezi modul in care Google te analizeaza.

Ce instrumente te ajuta sa analizezi campania de promovare SEO?

  • Google Webmaster Tools este un instrument gratuit care urmareste efectuarea unei analize a intreg site-ului. Acesta reprezinta cea mai buna solutie, doarece cum poti intelege mai bine cum te priveste Google, decat intrebandu-l chiar pe el? Programul explica in termeni simpli, potriviti pentru incepatori elementele de baza ale cautarii Google. Sfaturile pe care le poti primi urmaresc puterea SEO si viteza de incarcare. De asemenea, poti vedea si rezultatele cu privire la utilizarea pe desktop sau telefon. Acest instrument ofera un scor de performanta pe mai multe nivele. Bun este tot ce trece de 80 de puncte, mediu (intre 60-79) si slab (intre 0-59). In functie de acest scor vei stii exact ce sa imbunatatesti si chiar cum sa o faci.
  • HubSpot’s Website Grader este de asemenea un program gratuit folosit pentru analiza site-ului. Elementele pe care instrumentul le analizeaza sunt performanta (marime, cereri, viteza), aspectul mobile-friendly, metodele de optimizare SEO si securitatea.
  • Check My Links functioneaza in varianta gratuit si asigura functionalitarea link-urilor din site-ul tau. Principalul beneficiu este ca acest intstrument acopera atat link-urile interne, cat si cele externe.
  • SEMrush este un serviciu gratuit care se bazeaza pe cuvintele cheie. Aici poti afla care sunt cele mai importante cuvinte cheie pentru care pagina ta rancheaza. De asemenea, SEMrush iti mai arata si volumul de cautare lunar al cuvintelor si backlink-urile.

Instrumente pentru promovare SEO cu investitie

  • Ahrefs este cea mai buna metoda de analiza cautarea in functie de cuvinte cheie. Cel mai ieftin plan este cel Lite, in valoare de $99 pe luna. Cu ajutorul acestuia puteti analiza cuvintele cheie din content, de pe site si va poate genera si cuvinte potrivite profilului afacerii.
  • Moz’s Pro Tools ofera un trial gratuit de 30 de zile, dupa care veti fi taxat $99 pe luna. Acest abonament serveste drept un instrument complet de analizare a unei campanii de optimizare SEO.Cu datele adunate de pe site-ul tau, programul va identifica oportunitatile SEO, va inregistra cresterile, va intocmi rapoarte si va optimiza aceste eforturi.
  • Woorank dispune de un Pro Plan in valoare de $49 si un Premium Plan de $149. Exista 8 sectiuni care beneficiaza de o analiza amanuntita: marketing, SEO, mobil, uzabilitate, tehnologii, social, local si vizitatori. Aceste sectiuni sunt trecute prin mai mult de 70 de filtre prin care este imposibil sa nu realizati imbunatatiri semnificative.

Chiar daca alegeti sa utilizati cele mai bune instrumente, niste servicii de promovare online pot fi duse la bun sfarsit doar cu ajutorul unei firme specializate.

Add comment