analizeaza o campanie seo

5 pasi pentru masurarea succesului intr-o campanie SEO

Te intrebi cat de eficienta este o anumita campanie SEO pe care o desfasori? Noi iti vom arata care sunt indicatorii pe care trebuie sa ii consulti si sa ii modifici constant, pentru a obtine cele mai bune rezultate pentru afacerea ta.

Campaniile SEO sunt eforturile responsabile pentru prezenta in online a website-ului tau si vizbilitatea de care se bucura in fata clientilor si potentialilor clienti. Insa, rezultatele pot aparea chiar si dupa cateva luni, iar daca ele intarzie si mai mult, inseamna ca trebuie sa imbunatatesti anumite lucruri. Pentru a putea sa evoluezi in acest fel, trebuie sa iti dai seama cum se descurca o campanie SEO. Masurarea succesului campaniei este mai usor de zis decat de facut.

Este nevoie de o analiza in profunzime a datelor din cadrul site-ului, de la cuvinte cheie la trafic organic si backlink-uri, exista o multime de elemente cu date specifice care iti pot transforma eforturile intr-un succes sau intr-un esec.

Arta de a deveni un bun expert SEO poate lua ani de zile, insa noi vom incerca sa facem acest proces de invatare mai usor pentru tine. Daca totusi simti ca nu te descurci, poti apela oricand la experti in audit si consultanta SEO.

Cum masori eficienta pentru o campanie SEO?

  1. Verifica-ti cuvintele cheie. Cand un user scrie un cuvant cheie, motoarele de cautare afiseaza link-uri catre site-urile relevante. Daca site-ul tau rankeaza bine pentru un anumit cuvant cheie, va aparea printre primele rezultate, ceea ce este o prioritate principala. Astfel, vei obtine trafic organic. Daca observi o scadere in trafic, verifica sa te asiguri ca sunt la fel de multe cautari pentru cuvantul tau cheie precum inainte.
  2. Verifica-ti ratele de conversie. Vizibilitatea este minunata, insa, ce conteaza cu adevarat este sa iti transformi vizitatorii in clienti. Conversiile iti spun cati dintre vizitatori au reactionat la call-to-action si au cumparat un produs/serviciu, s-au abonat la newsletter sau au interactionat.
  3. Backlink-urile sunt un alt factor important. Daca un alt website face trimitere catre pagina ta, este posibil ca vei creste in rankingul motoarelor de cautare. Desigur, este important ca aceste website-uri sa fie relevante si sa aiba o autoritate mare. Daca ai un numar mare de backlink-uri de la site-uri cu autoritate, vei castiga teren in fata competitorilor tai. Colaborarile cu aceste site-uri sau guest blogging-ul sunt cateva idei prin care poti obtine link-uri.
  4. Verifica-ti scorul spam, deoarece acesta poate sa scada autoritatea site-ului tau drastic. Scorul tau spam, situati intre 0-17, poate creste daca ai prea multe link-uri inbound de la site-uri cu autoritate scazuta si scoruri spam mari.
  5. Calitate si nu cantitate este un principiu valabil si pentru traficul de pe site-ul tau. Verifica numarul de pagini vizualizate pentru fiecare vizita si durata media a fieareia, pentru a observa detalii legate de popularitate. De asemenea, ai grija la bounce rate! Daca site-ul tau beneficiaza de trafic, dar ai un bounce rate prea mare, exista clar o problema din cauza careia lumea iese de pe site.

Concluzie

Pentru a crea o campanie SEO de succes, trebuie sa iti planifici strategia dinainte. Insa, planificarea nu este singurul lucru important. Trebuie sa analizezi si sa verifici constant cautarile pe cuvinte cheie, backlinkurile si alti factori de ranking. Doar atunci vei stii unde si cum sa iti imbunatatesti eforturile pentru o campanie SEO.

Ce alte metode de masurare a succesului campaniei SEO crezi ca poti folosi? Impartaseste-ti sugestiile cu noi si spune-ne mai multe despre experienta ta SEO in sectiunea de comentarii.

Add comment